2024-10-12 Podzimní PORSCHE výlet – Slatiňany

Tradiční společný podzimní Porsche výlet jsme uspořádali v sobotu 12. října.
Navštívili jsme Hřebčín Slatiňany, rozhlednu Bára II. a hrad Rabštejnek.

U Čáslavi se ráno sešla skupina sedmi poršáků a podzimní mlhavou, leč slunečnou krajinou dojela až do Slatiňan, kde již čekali další účastníci akce.

Navštívili jsme hřebčín s vraníky (pobočku Národního hřebčína v Kladrubech) s poutavým výkladem vskutku znalé průvodkyně, prohlédli si stáje, kočárovnu i výstavu výbavy. Po ukončení exkurze jsme obhlédli i probíhající drezurní soutěž a pak se již rozjeli na oběd. Po obědě jsme se setkali s dlašími poršáky, co přijeli na akci na parkovišti u rozhledny Bára II, kde jsme si nejen vyšlápli lesoparkem na zajímavou konstrukci, ale někteří i obhlídli blízkou Čertovu skálu (hned vedle užovky). Pro část účastníků se stal porsche-sraz i výletem houbařským, neboť prostě to se nedalo odolat, nesebrat to.

Poté jsme přejeli k nedalekému hradu / polozřícenině / hrádku Rabštejnek, kde (po krátké procházce lesem k památce) nám jeden z majitelů velice poutavě odvyprávěl historii, kterou je s Rabštejnkem spjat a jak to tam deset roků opravují . Tato návštěva byla bezplatná, dobrovolný příspěvek bylo možné vložit do kasičky, nebo je jim na jejich sympatické aktivity možné poslat QR kódem na účet 2901920022/2010.
QR Platba

Pokud máte fotografie či videa z akce a chcete se o ně podělit, můžete je poslat na facebook přímo k události
https://www.facebook.com/events/417492351361042/.

Celé akce se v jejím průběhu zúčastnila příjemná dvacítka vozů Porsche.

PS: pokud byste někdo chtěl klubový merch – je možné jej objednat na stránce prodeje, kdy je zvolené posíláno zásilkovnou.